Menu

Vergoedingen en verzekeringen

Annatommie mc heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Deze contracten zijn geldig voor al onze vestigingen.

Orthopedie

Op verwijzing van de huisarts of specialist worden alle orthopedische behandelingen vergoed. Het wettelijk eigen risico komt wel voor rekening van de patiënt. De kosten declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar zodat de patiënt zich daar niet druk over hoeft te maken.

Diagnostiek

  • Alle onderzoeken die onderdeel van het orthopedisch traject zijn vallen binnen de DOT/DBC.
  • Losse diagnostiek is alleen aan te vragen door een huisarts of medisch specialist.  Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij hier aparte afspraken over gemaakt. Als wij met de betreffende zorgverzekeraar geen prijsafspraak hebben dan sturen wij de rekening naar de patiënt waarna deze de rekening kan indienen bij de zorgverzekeraar. Het bedrag wat de patiënt vergoed krijgt wordt vervolgens naar Annatommie mc overgemaakt. De patiënt hoeft zich dan ook niet druk te maken om de kosten.

Wanneer er een vervolgbehandeling orthopedie bij ons wordt gestart, worden de kosten van de diagnostiek opgenomen in de DOT/DBC. Hiervoor geldt dat het onderzoek en de behandeling dezelfde klacht moeten betreffen. Daarnaast moet de orthopedische behandeling binnen 30 dagen na het betreffende onderzoek geopend worden om het onderzoek in de DOT/DBC op te kunnen nemen. Op deze manier helpt Annatommie mc de kosten voor de zorg te beperken. Kunt u als huisarts met behulp van diagnostiek een goede diagnose en behandeling vaststellen, dan helpen wij u en uw patiënt met goed beeldmateriaal en een verslag van de radioloog. Blijkt alsnog de inzet van een orthopedisch chirurg noodzakelijk, dan kunnen wij met het bestaande materiaal de behandeling snel, efficiënt en met kwaliteit overnemen.

Fysiotherapie

Zoals voor al onze zorg, hebben wij ook voor fysiotherapie contracten met alle zorgverzekeraars. Het hangt echter van de aanvullende verzekering af of deze behandelingen vergoed worden.Wij raden de patiënt aan om na te gaan bij de zorgverzekeraar hoeveel behandelingen de patiënt per jaar vergoed krijgt. Voor de tarieven kunt u hier klikken.

Wij werken samen met:

Annatommie mc