Menu
Array ( [primary_category] => WP_Term Object ( [term_id] => 220 [name] => coronavirus [slug] => coronavirus [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 220 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 10 [filter] => raw [term_order] => 0 ) )
1

HomeNieuws

Update coronavirus: ‘Geleidelijke opschaling van de zorg’

Vanaf dinsdag 12 mei wordt er bij Annatommie mc weer meer ruimte gecreëerd voor zorg, ook voor het operatieprogramma. Dit gebeurt stap voor stap en op basis van urgentie. We volgen hiermee het beleid van de Zelfstandige Klinieken in Nederland (ZKN). Daarnaast hebben wij goed overleg gehad met onze achterwachtziekenhuizen, zodat operaties op een verantwoorde manier kunnen worden ingepland. Het geleidelijk aan opschalen van de zorg is nodig, om onder andere alle maatregelen in acht te kunnen nemen en om verantwoord om te gaan met de beschikbare medische middelen.

We houden rekening met een ‘nieuwe werkelijkheid’ en het medisch team evalueert elke dag. Zijn er ontwikkelingen op uw situatie? Dan wordt u daar persoonlijk over geïnformeerd, zelf contact opnemen is niet nodig. Omdat we ons realiseren dat er meer patiënten dan gebruikelijk op de wachtlijst staan, zijn er verschillende acties ondernomen door het team om opschaling mogelijk te maken. Graag informeren wij over de genomen acties.

Focus op multidisciplinaire teams 

Al geruime tijd gelooft Annatommie mc in de kracht van focus. Dat doen wij onder andere met multidisciplinaire teams die de krachten bundelen om te zorgen dat een patiënt zoveel en zo snel mogelijk ontzorgd wordt. De afgelopen tijd hebben wij deze ambitie versterkt om ook bij opschaling van de zorg zo efficiënt en spoedig wachtlijsten te kunnen verminderen. Dat betekent concreet dat een fysiotherapeut vaak al meteen aansluit aan het begin van het traject én dat we de afspraken efficiënt plannen zodat u maar één keer naar de locatie hoeft te komen. U heeft dan een gecombineerde afspraak met de arts en waar nodig op dezelfde dag een MRI-scan of echografie.

Orthopedisch chirurg Oetze van der Meer is voorstander van multidisciplinaire teams:’Vroeger keek je als orthopedisch chirurg misschien vijf  minuten naar de klachten van een patiënt. Als er dan operatief niets verholpen kon worden stuurde je een patiënt weer naar huis. Die tijd is wat mij betreft voorbij, een patiënt verdient antwoorden en minder pijnklachten.’’ Van der Meer geeft hier samen met fysiotherapeut Willem Mulder meer uitleg over in dit interview.

schouderpijn

 

Zorg op afstand is mogelijk 

Zoveel mogelijk bedienen wij u op afstand. U helpt ons door gebruik te maken van deze ontwikkelingen. Wij kunnen u dus vragen om een afspraak te maken voor een e-consult of telefonisch consult met de medisch specialist. Verder is onze Caro app beschikbaar en werken we met het online Cliëntportaal.

 

Bezoekregels op de locaties

Bij het maken van een afspraak met de patiënt wordt er aan de telefoon gevraagd of er griepverschijnselen zijn. Patiënten of bezoekers met verkoudheidsklachten; zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of koorts vragen wij om niet naar onze locatie te komen. Aan de deur bij onze locaties wordt de temperatuur gecontroleerd en wordt gevraagd om de handen te desinfecteren. Verder zijn er op iedere locatie looproutes, waardoor de 1,5 afstand aangehouden kan worden.

Online voorlichtingen

Bij de online voorlichtingsvideo’s vertellen de orthopedisch chirurgen meer over de oorzaak van pijnklachten, hoe u voorkomt dat ze verergeren en hoe klachten te behandelen zijn met zowel niet-operatieve als operatieve behandelingen. Dit doen zij al jaren op de locaties die Annatommie mc heeft, maar op dit moment live via YouTube. U kunt gemakkelijk op deze pagina aansluiten en uw vragen stellen aan de orthopedisch chirurg. Bent u er 12 mei (over artrose in de knie) of 14 mei (over artrose in de heup) bij? Lees er hier meer over.

Annatommie mc nu ook in Almere 

Als er iets bij Annatommie mc zichtbaar is geworden de afgelopen periode, dan is het wel de noodzaak om mensen met bewegingsklachten te helpen. Om deze reden hebben we besloten om onze nieuwe locatie in Almere vanaf dinsdag 12 mei te openen.

Lees hier meer over onze locatie in Almere. 

Actueel nieuws

Voor alle ontwikkelingen en berichtgeving verwijzen wij u naar de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De meest recente en actuele informatie is daar te vinden. Ook staan er veelgestelde vragen, bijvoorbeeld wanneer u contact kunt opnemen met uw huisarts. Op deze pagina leest u altijd de actuele informatie over de ontwikkelingen bij Annatommie mc.

 

Deel dit artikel:

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wij werken samen met:

Annatommie mc