Sportblessure – Bart van der Beld

Gedurende een duel in de voorbereiding op het voetbalseizoen raakte ik geblesseerd. Door een duw van mijn tegenstander bleef mijn linkerbeen vaststaan in het kunstgras. Dit was foute boel. Via mijn huisarts heb ik een verwijzing naar Annatommie mc aangevraagd, omdat ik het kende als sponsor van mijn voetbalvereniging VV Beekbergen. Ik had een consult met een MRI. Hieruit bleek dat mijn voorste kruisband en meniscus waren gescheurd.

In overleg met de orthopedisch chirurg is besloten tot een operatie over te gaan. De operatie in de kliniek in Utrecht werd twee weken na mijn consult ingepland. Het toeval wil dat op dezelfde dag mijn teamgenoot Hidde Bos geopereerd zou worden. Na de operatie hoorde ik dat mijn voetbalmaat Hidde nog naar mij heeft gezwaaid, voordat hij de operatiekamer binnenging. Het verblijf op de verpleegafdeling heb ik als comfortabel ervaren. Ik werd goed geholpen door de vriendelijke verpleging.

Diezelfde avond werd ik opgehaald door mijn familie. Na een periode van rust ben ik direct gestart met de revalidatie in Apeldoorn. Het fijne is dat ik bij mijn vaste fysiotherapeut Han van den Berg kon revalideren. Ik hoef hem alleen maar te appen.

Nu aan het einde van mijn revalidatie hoop ik snel terug te keren op het voetbalveld, zodat ik met het eerste elftal, vierde klasse bij de start van het seizoen 2018-2019 weer volledig kan meespelen.

– Bart van der Beld

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief