Sportblessure – Judith Janssen

Tijdens een korfbaltraining op mijn club HKV/Ons Eibernest scheurde ik mijn voorste kruisband. Ik had dit niet direct door en ging door met trainen. Ik merkte dat ik bij de volgende training door mijn knie ging en dat deze begon op te zwellen: een teken dat het mis was. Een vriendin raadde me aan om een specialist van Annatommie mc de blessure te laten onderzoeken. Ik koos voor Annatommie mc, omdat je dezelfde dag nog een MRI en een behandelplan krijgt.

 

Uit het consult in maart 2017, bleek mijn voorste kruisband gescheurd. Mijn orthopedisch chirurg Marwan Shadid legde mij de keuze voor om over te gaan tot operatie. Praktisch was het niet haalbaar om direct geopereerd worden, gezien mijn stage in Amerika. In overleg is besloten de operatie uit te stellen en mijn knie met fysiotherapie op te trainen. Na terugkomst ben ik direct gestart met fysiotherapie bij Roel van Brakel, zodat ik de operatie sterk kon ingaan. Het was mijn eerste keer, dus ik was zenuwachtig. Maar twee weken na de operatie stond ik alweer met krukken in de collegebanken.

 

Het is prettig dat ik al 1,5 jaar bij mijn vaste fysiotherapeut kon trainen, want ik vertrouw hem op zijn kennis. Hij heeft met topsporters van o.a. het nationale dames hockeyelftal gewerkt. Daardoor kan hij zich inleven in de behoefte van een professioneel sporter. De operatie is nu een aantal weken geleden en ik heb geen restricties meer. Toch ben ik nog voorzichtig met korfbal, maar langzamerhand begint het weer te kriebelen.  

– Judith Janssen

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief