Menu

Frank Loeffen

Waarom Annatommie mc?

”Bij Annatommie mc kan ik al mijn energie steken in het oplossen van jouw beweegprobleem. Het is prettig om te werken in een omgeving die volledig gespecialiseerd is in (sport)blessures en klachten bij inspanning. Snelle toegankelijkheid, korte lijnen met gespecialiseerde collega’s en de aanwezigheid van beeldvorming helpen hierbij. Op een persoonlijk en efficiënte manier werken aan jouw herstel!”

Algemeen

”Als sportarts probeer ik mensen in beweging te krijgen én te houden. Onze doelgroep varieert van chronisch zieken tot en met olympische sporters. Op mijn spreekuur zie ik veelal (sport)blessures en inspanning gerelateerde klachten. Hierbij werk ik intensief samen met andere partners in de beweegzorg, zoals orthopeden, cardiologen en fysiotherapeuten. Samen optrekken om de zorg voor de bewegende patiënt blijvend te verbeteren staat voor mij centraal.”

Over Frank Loeffen

”Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Van huis uit ben ik bewegingswetenschapper. Het fascineerde mij om te zien welke facetten komen kijken bij het leveren van een (top)prestatie. Om deze opgedane kennis verder toepasbaar te maken, besloot ik geneeskunde te gaan studeren. Per 2019 heb ik mijn opleiding tot sportarts in Amsterdam (OLVG & AMC) afgerond. Hier deed ik ervaring op in de teambegeleiding van diverse (jeugd)selecties in professioneel voetbal en basketbal. Om mij hier verder in te bekwamen, deed ik nadien een fellowship topsportgeneeskunde op Papendal.

Momenteel ben ik de teamarts van het Nederlands Mannen Basketbal Team. Verder ben ik medeoprichter van de site www.sportmedischnetwerk.nl, een online platform voor sportartsen, -orthopeden en –fysiotherapeuten. Als sportarts zie ik alle klachten en blessures, maar mijn specifieke interesse gaan uit naar enkel- en voetblessures, kinderblessures, teambegeleiding en hoogtegeneeskunde. Zelf loop ik hard, zit ik op de mountainbike en beoefen ik verschillende watersporten.”

Werkervaring

 • 2019-heden    Sportarts Annatommie mc
 • 2017-heden    Teamarts Nederlands Mannen Basketbalteam
 • 2019-2019      Fellowship topsportgeneeskunde, SMC Papendal, Arnhem
 • 2018-2018      Teamarts, AFC Ajax (interim; Jong Ajax & Jeugdopleiding)
 • 2017-2020      Teamarts Nederlands Vrouwen Basketbalteam
 • 2015-2019       Sportarts in opleiding, OLVG & AMC, Amsterdam
 • 2014-2014       ANIOS SEH, Hospitaal San Francisco, Kralendijk, Bonaire
 • 2012-2014       ANIOS chirurgie, Groene Hart Ziekenhuis, Gouda

Lidmaatschappen

Publicaties

 • 2018 Loeffen FGJ, Shimozono Y, Kerkhoffs GMMJ, Kennedy JH (2018). Chapter 29: Return to play in ankle injuries. In Musahl V (Red.), Return to play in Football: an evidence-based approach (pp 365-386). Berlijn, Duitsland: Springer-Verlag.
 • 2017 Loeffen FGJ, Kokshoorn APJ, Moen MH. Chronisch compartiment syndroom van de onderarm: een beschrijvende review. Sport & Geneeskunde 2017;50(20):21-31.
 • 2016 Loeffen FGJ, Kerkhoffs GMMJ (2016). Hoofdstuk 16: Acuut sportletsel. In Diercks R (Red.), Leerboek Sportgeneeskunde (blz 121-128). Houten, Nederland: Bohn Stafleu van Loghum.
 • 2016 Pluim BP, Loeffen FGJ, Clarsen B, Bahr R, Verhagen EALM. A one-season prospective study of injuries and illness in elite junior tennis. Scand J Med Sci Sports 2015;26(5):564-71.
 • 2014 Loeffen FGJ, van der Linden FM. Online image quiz: patellar dislocation.  British Journal of Sports Medicine Website.

Patiënten over Frank Loeffen:

Wij werken samen met:

Annatommie mc