Samen opleiden met SOMT: eerste universitaire studie fysiotherapie

Annatommie Amersfoort

Amersfoort- Annatommie mc bestendigt de samenwerking met SOMT. Samen werken zij aan de beste opleiding voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten. SOMT is het opleidingsorgaan voor Manuele Therapie, Sportfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie en Fysiotherapie in de Geriatrie. SOMT is in september gestart met de eerste universitaire bachelor fysiotherapie van Nederland. Alle eerstejaarsstudenten van SOMT lopen bij Annatommie mc mee op de multidisciplinaire wervelkolompoli.

Een hoge kwaliteit fysiotherapie en manuele therapie in Nederland, daar zet Annatommie mc zich samen met SOMT voor in. Daarbij ondersteunt Annatommie mc als expertisecentrum in bewegingsklachten het onderwijs met de kliniek. Studenten kunnen bij Annatommie mc hun wetenschappelijke kennis kwijt in een innovatieve, praktijkgerichte leeromgeving. Annatommie mc en SOMT voldoen aan alle eisen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Omdat je altijd in beweging wil blijven: Lifelong learning

In het kader van Lifelong learning biedt SOMT het grootste bij- en nascholingsaanbod voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Annatommie mc en SOMT gaan steeds intensiever samenwerken en op het gebied van Lifelong learning kijken naar de ontwikkeling van nieuw gezamenlijk cursusaanbod. Ook hier zullen wetenschappelijke kennis en praktische ervaring naadloos worden geïntegreerd. Het plan is om de samenwerking steeds verder te intensiveren en samen de beste fysiotherapeuten en manueel therapeuten op te leiden en verder te helpen met top specialistische na- en bijscholing.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief