Roel van Brakel, fysio hockeydames Olympische Spelen, vanuit Rio

Onze sportfysiotherapeut Roel van Brakel begeleidt deze zomer het Nederlands dames hockeyteam tijdens de Olympische spelen. Vanuit Rio zal hij ons regelmatig een update geven van hoe hij alles van dichtbij meemaakt. In de aanloop naar de eerste gewonnen wedstrijd tegen Spanje, deelde hij zijn eerste update. Je leest het hieronder.

Roel_RIO_02_Hockey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is zondag 24 juli en we zijn in Rio aangekomen. De entourage in het Olympische dorp is indrukwekkend. Met name de eetzaal met alle atleten uit verschillende windstreken maakt indruk. De eerste dagen hebben we getraind op het veld waar ook tijdens het toernooi op gespeeld zal worden. Na vijf dagen trainen zijn we in een resort buiten Rio geweest om te ontspannen en te praten met elkaar. Hier heeft de ploeg ook een loopprogramma afgewerkt. 

Roel_RIO_01_Hockey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds maandag 1 augustus zijn we weer terug in het Olympische dorp, waar het alleen nog maar drukker is geworden. Het appartementencomplex van team NL is inmiddels aardig vol. Alle bekende sporters zijn inmiddels binnengestroomd. Je voelt aan alles dat iedereen staat te popelen om te beginnen. Ook binnen het team merk je dat de focus toeneemt. De dames zijn niet te houden en gaan met volle energie het toernooi in!

De eerste wedstijd is inmiddels gespeeld en niet zonder succes. De dames wonnen gisteren overtuigend van Spanje met 5-0. Vandaag vervolgen zij hun jacht op het Olympisch goud met de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Binnenkort meer nieuws van Roel uit Rio. 

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief