PROMs en PREMs

Wij vinden het belangrijk dat u na een behandeling uw kwaliteit van leven terugkrijgt. Om dit inzichtelijk te maken en te meten maken wij gebruik van PROMs- (Patient Reported Outcome Measures) en PREMs-vragenlijsten (Patient Reported Experience Measures).

Wat houdt het onderzoek in?

De gebruikte PROMs-vragenlijsten bevatten vragen over bijvoorbeeld het algemeen dagelijks functioneren, pijn, mobiliteit, (psychische) gezondheid en kwaliteit van leven. De PREM is een basisonderzoek en bestaat uit zo’n vijftien vragen over de ervaringen met onze zorg(verleners) en locatie. De uitkomst van deze vragenlijst geeft inzicht en informatie voor interne kwaliteitsverbetering.

Na het eerste consult wordt u gevraagd uw gegevens in te vullen. Hieronder verstaan we naam, klacht, locatie, zijde en behandelaar. Hierbij vragen we u ook om een e-mailadres in te vullen. Dit wordt gebruikt om in het vervolg de vragenlijsten digitaal toe te sturen. Zowel vóór- als na uw behandeling ontvangt u enkele vragenlijsten per e-mail. Bij de meeste behandelingen geldt dat u in totaal 3 of 4 vragenlijsten ontvangt in een periode van 6 of 12 maanden. Deelname aan een vragenlijst neemt circa 5 tot 10 minuten van uw tijd in beslag.

Wat doen wij met de resultaten?

Door de vragenlijsten in te vullen geeft u ons inzicht in uw situatie en de effectiviteit van de behandeling. Op deze manier kunnen wij de voortgang van uw gezondheid in de gaten houden en daarnaast onze zorg continu verbeteren. De vragenlijsten zijn anoniem en met uw antwoorden wordt zeer vertrouwelijk omgegaan.

Vragen?

Wanneer u nog vragen of opmerkingen heeft over dit onderzoek, neem gerust contact met ons op via kwaliteit@annatommiemc.nl.