Menu

Directie en Raad van Commissarissen

Het Executive team van Annatommie mc

Vanaf 1 augustus 2019 is het executive team actief en verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur. Irene Groenink behoudt de eindverantwoordelijkheid en blijft Algemeen Directeur. Twee medisch specialisten, te weten Bastiaan Heere en Wieneke Metsaars, worden verantwoordelijk voor het medisch beleid en het functioneren van het medisch team. Het management van het zorgproces wordt de verantwoordelijkheid van Theo van der Meer. Het commercieel management valt onder de leiding van Ruud Sijbers. Tevens heeft de directie een bestuurssecretaris in de persoon van Maud Curvers.

Irene Groenink, Algemeen directeur

Irene Groenink (1964) is sinds 2003 actief in de zorg en sinds 2005 betrokken bij Annatommie mc – eerst als adviseur en later als algemeen directeur/ eigenaar. ”Annatommie mc is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een keten van 8 locaties waar zorgprofessionals met focus en passie dagelijks vele patiënten bewegingszorg bieden. Het is een mooie uitdaging om daar leiding aan te geven. Maar ik kijk vooral vooruit, want er is nog veel te doen en Annatommie mc kan nog mooie stappen maken, zodat we over een aantal jaar in heel Nederland bij alle patiënten en verwijzers bekend staan als dé medisch specialist in beweging, die je snel én deskundig weer op de been helpt.”

Bastiaan Heere, Orthopedisch chirurg verantwoordelijk voor het medisch beleid

Bastiaan Heere (1978) sinds 2012 orthopedisch chirurg en sinds 2015 werkzaam voor Annatommie mc met als subspecialisatie heup prothesiologie (voorste benadering), knie prothesiologie en arthroscopische knie en kruisbandchirurgie. ”Bij Annatommie mc kan ik een bijdrage leveren aan hoogwaardige orthopedische zorg, met oog voor de behoeften, wensen en onzekerheden van de patiënt. Hierbij staan kwaliteit en veiligheid voor mij hoog in het vaandel. Het zorglandschap is de afgelopen jaren in rap tempo veranderd, hierbij is de rol van een specialistisch zelfstandig behandel centrum als Annatommie mc niet meer weg te denken. Ik draag hierbij graag de verantwoordelijk voor het medisch beleid en de kwaliteit van zorg.”

Wieneke Metsaars, Orthopedisch chirurg verantwoordelijk voor het medisch beleid

Wieneke Metsaars (1977) is sinds 2013 orthopedisch chirurg en sinds 2016 werkzaam voor Annatommie mc. Na een superspecialisatie in 2015 in de voet- enkel, is zij nu volledig gesubspecialiseerd in de operatieve en conservatieve voet en enkel orthopedie.

”Bij Annatommie mc kan ik gespecialiseerde zorg leveren, waarbij elke patiënt goed geïnformeerd en met een goed overwogen behandeling kan starten, of dit nu een operatie is of niet. De kleinschaligheid maakt het een prettige omgeving voor mij om te werken en dit komt de behandeling en benadering van de patiënten ten goede. Geen lopende band, maar aandacht voor elke patiënt, met welke vraag of probleem je ook komt.”

”Om de kwaliteit van zorg en de aandacht voor de patient binnen het zorgproces te waarborgen, ben ik als medisch manager betrokken bij het implementeren van medisch beleid, zodat we als behandelcentrum kunnen blijven excelleren in het bieden van de beste orthopesche zorg.”

Ruud Sijbers, Manager Commercie

Ruud Sijbers (1983) heeft van 2000 tot 2011 als sportfysiotherapeut gewerkt om vervolgens tot 2014 als adviseur 1e lijns zorg, met kennis van Healthcaremanagement opgedaan bij de Erasmus Universiteit, vele praktijken geadviseerd te hebben in de transitie van praktijkvoering naar moderne bedrijfsvoering. ”Vanaf 2014 tot heden op verschillende management posities binnen Annatommie mc mogen ervaren wat er komt kijken bij de organisatie van een ZBC. ‘Patienten staan als sinds mijn start als zorgprofessional centraal en blijft centraal staan bij alle keuzes die ik maak als manager. Iedereen in Nederland moet Annatommie mc leren kennen als de medisch specialist in beweging!”

Maud Curvers, Bestuurssecretaris

Maud Curvers (1972) is sinds 1999 werkzaam in de zorg. ”In 2014 ben ik bij Annatommie mc gestart als physician assistant orthopaedie en traumatologie en na diverse project- en coördinatoren taken, nu verantwoordelijk voor de afdelingen Kwaliteit, Veiligheid & Innovatie en de afdeling HR. Als secretaris van het Executive Team verzorg ik de interne en externe communicatie.”

Raad van Commissarissen

H Spruit

H. Spruit (Voorzitter RvC, 07 2015)
Herman Spruit is een zeer ervaren internationale general manager die al meer dan 35 jaar directies van bedrijven helpt met het realiseren van waarde creatie. Herman is zijn loopbaan gestart in de financiële dienstverlening bij HSBC. Daarna werkte hij als management adviseur voor Marakon, alwaar hij hun Europese activiteiten heeft gestart en succesvol uitgebouwd. Hij ondersteunt kleine bedrijven met nieuwe business modellen; destijds bij Easzyphone met het recyclen van mobiele telefoons en in Sierra Leone met het herstel na het conflict en de ebolacrisis. Sinds 2011 werkt hij bij Bain & Company, locatie Amsterdam en adviseert bedrijven over winstgevende groei, leiderschaps- en organisatieontwerp, complexe transformaties, performance management en stakeholder communicatie.

 

F. Keuter (lid RvC 09 2019)
Franske Keuter studeerde geneeskunde en heeft vanaf 1985 functies als anesthesioloog en intensivist bekleed: vaak als opleider en met veel bestuursfuncties. Later werd zij coördinerend specialistisch inspecteur bij de IGJ en startte haar eigen onderneming voor strategisch advies aan zorginstellingen in Care en Cure: Meditrina. Bij alles in haar carrière stond de kwaliteit en veiligheid voor de patiënt, en medewerkers, voorop. Franske Keuter is daarom vereerd en verheugd om als consultant haar kennis en kunde in te zetten voor Annatommie mc. Het advieswerk van Franske Keuter richt zich op de driehoek Governance, Risk, Compliance, met vaak de onderliggende strategievraag over de toekomst van de zorg en de implicaties voor de instelling en de omgeving.

Trienke Stellema

T. Stellema (lid RvC 08 2014)
Trienke Stellema is een ervaren manager en bestuurder in de zorg. Zij startte haar werkzame leven als trainee bij ABN AMRO alwaar zij uiteindelijk 20 jaar actief was in diverse management functies. In 2007 werd zij benoemd als lid van de Raad van Bestuur van het Kennemer Gasthuis in Haarlem, een topklinisch opleidingsziekenhuis met ongeveer 2300 medewerkers, 175 medisch specialisten en €190 mln omzet. In diezelfde periode was zij voorzitter van het bestuur van St. Streeklaboratorium Haarlem, Regent van St. Elisabeth van Thüringenfonds, lid Raad van Toezicht St. Medial, mede oprichter en voorzitter van de Inkooporganisatie Prospitalia en Voorzitter Raad van Toezicht van het netwerk Lean in de zorg. In 2013 trad zij terug als bestuurder van het ziekenhuis en sindsdien vervult Trienke Stellema diverse advies- en toezichtfuncties in de zorg. Zij is sinds november 2013 Voorzitter Raad van Commissarissen van Medisch Centrum Kinderwens, Voorzitter van het bestuur van Fonds NutsOhra (2014), lid van het bestuur van het Fonds Gehandicaptensport (2014) en sinds februari 2015 lid Raad van Commissarissen van Zorgverzekeraar Eno.

 

Wij werken samen met:

Annatommie mc