Directie en Raad van Commissarissen

De directie van Annatommie mc

De directie van Annatommie mc is integraal verantwoordelijk voor het te voeren beleid van de organisatie. 2 leden van de directie zijn ook lid van het medisch team en actief als medisch specialist, de overige leden van de directie zijn operationeel verantwoordelijk voor de organisatie. De directeur Zorg is verantwoordelijk voor de “Process Excellence” van het zorgproces en leidt tevens de stafafdelingen HRM en Kwaliteit & Veiligheid. De directeur Commercie is verantwoordelijk voor de “Customer Intimacy” van het zorgproces en geeft tevens leiding aan de afdelingen Marketing & Communicatie en het Klant Contact Center. De Financieel directeur is verantwoordelijk voor de financiële performance van de organisatie en geeft tevens leiding aan de afdelingen Finance, Inkoop, ICT en Facility. De directie wordt voorgezeten door de Algemeen Directeur.


Irene Groenink, Algemeen directeur


Irene Groenink (1964) is sinds 2003 actief in de zorg en sinds 2005 betrokken bij Annatommie mc – eerst als adviseur en later als algemeen directeur/ eigenaar. ”Annatommie mc is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een keten van 8 locaties waar zorgprofessionals met focus en passie dagelijks vele patiënten bewegingszorg bieden. Het is een mooie uitdaging om daar leiding aan te geven. Maar ik kijk vooral vooruit, want er is nog veel te doen en Annatommie mc kan nog mooie stappen maken, zodat we over een aantal jaar in heel Nederland bij alle patiënten en verwijzers bekend staan als dé medisch specialist in beweging, die je snel én deskundig weer op de been helpt.”Bastiaan Heere, Medisch Directeur & Orthopedisch chirurg
Bastiaan Heere (1978) sinds 2012 orthopedisch chirurg en sinds 2015 werkzaam voor Annatommie mc met als subspecialisatie heup prothesiologie (voorste benadering), knie prothesiologie en arthroscopische knie en kruisbandchirurgie. ”Bij Annatommie mc kan ik een bijdrage leveren aan hoogwaardige orthopedische zorg, met oog voor de behoeften, wensen en onzekerheden van de patiënt. Hierbij staan kwaliteit en veiligheid voor mij hoog in het vaandel. Het zorglandschap is de afgelopen jaren in rap tempo veranderd, hierbij is de rol van een specialistisch zelfstandig behandel centrum als Annatommie mc niet meer weg te denken. Ik draag hierbij graag de verantwoordelijk voor het medisch beleid en de kwaliteit van zorg.”


Wieneke Metsaars, Medisch Directeur & Orthopedisch chirurg

Wieneke Metsaars (1977) is sinds 2013 orthopedisch chirurg en sinds 2016 werkzaam voor Annatommie mc. Na een superspecialisatie in 2015 in de voet- enkel, is zij nu volledig gesubspecialiseerd in de operatieve en conservatieve voet en enkel orthopedie. ”Bij Annatommie mc kan ik gespecialiseerde zorg leveren, waarbij elke patiënt goed geïnformeerd en met een goed overwogen behandeling kan starten, of dit nu een operatie is of niet. De kleinschaligheid maakt het een prettige omgeving voor mij om te werken en dit komt de behandeling en benadering van de patiënten ten goede. Geen lopende band, maar aandacht voor elke patiënt, met welke vraag of probleem je ook komt.” ”Om de kwaliteit van zorg en de aandacht voor de patiënt binnen het zorgproces te waarborgen, ben ik als medisch manager betrokken bij het implementeren van medisch beleid, zodat we als behandelcentrum kunnen blijven excelleren in het bieden van de beste orthopedische zorg.”


Maud Curvers, Directeur Zorg
Maud Curvers Annatommie mcMaud Curvers (1972) directeur Zorg, is sinds 1999 werkzaam als zorgprofessional, met werkervaring in (top)klinische ziekenhuizen en ZBC’s. “In 2014 ben ik gestart bij Annatommie mc, na diverse managementfuncties te hebben bekleed, ben ik in augustus 2020 toegetreden tot de directie. In de directie ben ik verantwoordelijk voor de portefeuilles Zorgproces, Kwaliteit & Veiligheid en Human Resources. Mijn drijfveer is om ‘conservatieve en operatieve beweegzorg’ toegankelijk te maken voor iedereen. Annatommie als Zelfstandig Behandel Centrum, kan dit op efficiënte en effectieve wijze. De kwaliteit van ons zorgproces wordt hooggewaardeerd door patiënten, verwijzers, zorgverzekeraars en toezichthouders”.


Ruud Sijbers, Commercieel Directeur

Ruud Sijbers (1983) heeft van 2000 tot 2011 als sportfysiotherapeut gewerkt om vervolgens tot 2014 als adviseur 1e lijns zorg, met kennis van Healthcaremanagement opgedaan bij de Erasmus Universiteit, vele praktijken geadviseerd te hebben in de transitie van praktijkvoering naar moderne bedrijfsvoering. ”Vanaf 2014 tot heden op verschillende management posities binnen Annatommie mc mogen ervaren wat er komt kijken bij de organisatie van een ZBC. ‘Patienten staan als sinds mijn start als zorgprofessional centraal en blijft centraal staan bij alle keuzes die ik maak als manager. Iedereen in Nederland moet Annatommie mc leren kennen als de medisch specialist in beweging!”


Jan Tol, Financieel Directeur
Jan Tol (1965), is als financieel directeur verantwoordelijk voor de ondersteunende diensten Finance, ICT en facilitaire zaken. Hij is sinds 2001 werkzaam in de gezondheidszorg, met name in de private zorg en heeft daar als financieel professional aan de wieg gestaan van meerdere nieuwe initiatieven in de zorg. Zo is hij o.a. werkzaam geweest bij VisionClinics, Alant Medical. (met initiatieven Alant Vrouw, Alant Cardio en Alant Natal) en DC Klinieken. Voor hij in december 2019 bij Annatommie mc in dienst kwam heeft hij als ondernemer Nordic Health, een keten van medisch specialistische revalidatieklinieken, opgezet. Rode draad is het leveren van een positieve bijdrage aan de gezondheid en van kwaliteit van leven van patiënten door het bieden van hoogwaardige medische zorg.

Raad van Commissarissen

H Spruit
H. Spruit (Voorzitter RvC, 07 2015)
Herman Spruit is een zeer ervaren internationale general manager die al meer dan 35 jaar directies van bedrijven helpt met het realiseren van waarde creatie. Herman is zijn loopbaan gestart in de financiële dienstverlening bij HSBC. Daarna werkte hij als management adviseur voor Marakon, alwaar hij hun Europese activiteiten heeft gestart en succesvol uitgebouwd. Hij ondersteunt kleine bedrijven met nieuwe business modellen; destijds bij Easzyphone met het recyclen van mobiele telefoons en in Sierra Leone met het herstel na het conflict en de ebolacrisis. Sinds 2011 werkt hij bij Bain & Company, locatie Amsterdam en adviseert bedrijven over winstgevende groei, leiderschaps- en organisatieontwerp, complexe transformaties, performance management en stakeholder communicatie.


F. Keuter (lid RvC 09 2019)
Franske Keuter studeerde geneeskunde en heeft vanaf 1985 functies als anesthesioloog en intensivist bekleed: vaak als opleider en met veel bestuursfuncties. Later werd zij coördinerend specialistisch inspecteur bij de IGJ en startte haar eigen onderneming voor strategisch advies aan zorginstellingen in Care en Cure: Meditrina. Bij alles in haar carrière stond de kwaliteit en veiligheid voor de patiënt, en medewerkers, voorop. Franske Keuter is daarom vereerd en verheugd om als consultant haar kennis en kunde in te zetten voor Annatommie mc. Het advieswerk van Franske Keuter richt zich op de driehoek Governance, Risk, Compliance, met vaak de onderliggende strategievraag over de toekomst van de zorg en de implicaties voor de instelling en de omgeving.


Trienke Stellema
T. Stellema (lid RvC 08 2014)
Trienke Stellema is een ervaren manager en bestuurder in de zorg. Zij startte haar werkzame leven als trainee bij ABN AMRO alwaar zij uiteindelijk 20 jaar actief was in diverse management functies. In 2007 werd zij benoemd als lid van de Raad van Bestuur van het Kennemer Gasthuis in Haarlem, een topklinisch opleidingsziekenhuis met ongeveer 2300 medewerkers, 175 medisch specialisten en €190 mln omzet. In diezelfde periode was zij voorzitter van het bestuur van St. Streeklaboratorium Haarlem, Regent van St. Elisabeth van Thüringenfonds, lid Raad van Toezicht St. Medial, mede oprichter en voorzitter van de Inkooporganisatie Prospitalia en Voorzitter Raad van Toezicht van het netwerk Lean in de zorg. In 2013 trad zij terug als bestuurder van het ziekenhuis en sindsdien vervult Trienke Stellema diverse advies- en toezichtfuncties in de zorg. Zij is sinds november 2013 Voorzitter Raad van Commissarissen van Medisch Centrum Kinderwens, Voorzitter van het bestuur van Fonds NutsOhra (2014), lid van het bestuur van het Fonds Gehandicaptensport (2014) en sinds februari 2015 lid Raad van Commissarissen van Zorgverzekeraar Eno.