Menu
Array ( [primary_category] => WP_Term Object ( [term_id] => 107 [name] => Medewerkers [slug] => medewerkers [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 107 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 9 [filter] => raw [term_order] => 0 ) )
1

HomeNieuws

Orthopedisch chirurg Prof. Dr. Castelein versterkt orthopedisch team Annatommie mc

Vanaf 2 juli sluit Prof Dr. René Castelein zich aan bij het medische team van Annatommie mc. René Castelein is gespecialiseerd in het behandelen van wervelkolomklachten en zal starten met het houden van spreekuren op de locatie Amersfoort. Daarnaast biedt hij ondersteuning aan het landelijke team van Annatommie mc.

Algemeen directeur Irene Groenink: ”Wij zijn blij dat René Castelein zich aan Annatommie mc verbindt. We bieden bij Annatommie mc al jaren orthopedische zorg voor de knie, schouder, heup, voet, enkel en rug. Maar voor patiënten met wervelkolomklachten boden we tot nu toe alleen een diagnose en niet-operatieve behandeling. Met de komst van René Castelein kunnen wij deze groep patiënten een completer aanbod bieden en indien nodig ook een operatieve behandeling. Met name voor patiënten met radiculaire syndromen of kanaalstenose biedt dit uitkomst.”

Castelein

Foto: Orthopedisch chirurg René Castelein

Over René Castelein

René Castelein is opgeleid als algemeen orthopedisch chirurg en heeft in het verleden het vak in de volle breedte beoefend. Zijn belangstelling gaat met name uit naar de wervelkolom als de ‘centrale as’ van het lichaam, waar zenuwen, botten, gewrichten en spieren bij elkaar komen. In het kader van zijn opleiding heeft hij dan ook een fellowship in de Verenigde Staten gedaan, waar de focus lag op het gebied van vergroeiingen van de rug, zoals scoliose en kyfose. In zijn hele professionele leven, eerst in het ‘Onze Lieve Vrouwe Gasthuis’ in Amsterdam, later in het ziekenhuis de Weezenlanden (nu: Isala Klinieken) in Zwolle, en de laatste 18 jaar als Hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling orthopedie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht ging zijn meeste aandacht uit naar aandoeningen van de rug. Aandoeningen die hij op grote schaal behandelde zijn hernia’s, stenoses, breuken, metastases, en vergroeiingen.

Professor Castelein heeft bestuursfuncties vervuld in de Nederlandse Orthopedische Vereniging, de International Research Society of Spinal Deformities, de Nordic Spinal Deformities Society en de International Group for Advancement in Spinal Science. Hij heeft ongeveer 200 wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken in boeken gepubliceerd, gastlezingen verzorgd op vrijwel alle continenten en is samen met zijn collega dr. Moyo Kruyt de uitvinder van een gepatenteerd implantaat voor de rug.

Ambitie

René Castelein is ambitieus en kijkt er naar uit om het team van Annatommie mc te versterken. ‘’Mijn ambitie is om de activiteiten van Annatommie mc op het gebied van de wervelkolomklachten, samen met het bestaande team, verder uit te bouwen. Dat is een mooie uitdaging, juist voor die grote groep relatief gezonde patiënten, waarbij rugklachten een sta in de weg zijn. Rugklachten vormen de grootste ziektelast en zijn een bedreiging voor gezond ouder worden in vrijwel alle landen van de wereld. Bij het behandelen van deze klachten kan een operatie uitkomst bieden, maar niet in alle gevallen is de patiënt hierbij gebaat. Een goede selectie en de juiste afweging voor de keuze van een behandeling is hierin essentieel. Annatommie mc moet in mijn visie uitgroeien tot een landelijk gekend en toonaangevend orthopedisch centrum op dit gebied.’’

Orthopedisch chirurg René Castelein

Gespecialiseerd in aandoeningen van de wervelkolom, zoals verschillende vormen van scoliose

Lees verder

Deel dit artikel:

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wij werken samen met:

Annatommie mc