Nieuwe samenwerking huisarts+punt Amsterdam en Annatommie mc

Amsterdam, september 2020

Vanaf september werkt Annatommie mc samen met huisarts+punt. Op de locatie in het Medisch Centrum Ganzenhoef wordt een specialistisch orthopedisch adviesconsult geopend voor patiënten uit de regio Amsterdam- Zuidoost. Orthopedisch chirurg John Cheung, al 11 jaar orthopedisch chirurg en sinds 2019 werkzaam bij Annatommie mc, verzorgt de adviesconsulten.

Over huisarts+punt

Huisarts+punt is een samenwerking tussen huisartsen en medisch specialisten in Amsterdam. Het huisarts+punt is bedoeld voor patiënten met een gezondheidsklacht die hun huisarts mogelijk niet helemaal vertrouwt, moeilijk te beoordelen vindt of waarover de huisarts een bevestiging wil. Een dergelijke klacht kan te specialistisch zijn voor de huisarts, maar het is (nog) niet nodig om de patiënt naar het ziekenhuis of kliniek te verwijzen. Huisartsen en medisch specialisten werken nauw met elkaar samen, zodat patiënten met laagcomplexe medische klachten specialistische zorg krijgen. Dat betekent veel voordelen voor de patiënt: korte wachttijden, snelle diagnoses en behandelingen, persoonlijk en dichtbij. Bovendien zijn de behandelingen en een aantal onderzoeken vrijgesteld van eigen risico en blijft de eigen huisarts altijd hoofdbehandelaar.

Algemeen directeur, Irene Groenink, van Annatommie mc prijst dit initiatief van de Amsterdamse huisartsen, waardoor een samenwerking is ontstaan. Groenink: ”We denken bij Annatommie mc graag mee hoe we de samenwerking met de eerste lijn beter kunnen inrichten. De focus ligt uiteindelijk om zorg dichtbij en op de juiste plek te organiseren. Dat zien we niet alleen als een project, maar vooral als een gedachtegoed voor de toekomst.”

Waar en wanneer vinden de spreekuren plaats?

De spreekuren op de nieuwe locatie vinden per 15 september plaats op de dinsdagen, in de even weken. Het huisarts+punt is gevestigd in Medisch Centrum Ganzenhoef, Bijlmerdreef 1169. Het verwijzen naar de adviesconsulten van dokter Cheung gaat via ZorgDomein. In ZorgDomein zoekt de huisarts op ‘huisarts+punt’, en vervolgens ‘adviesconsult orthopedie (locatie Zuid-Oost)’. Klik hier voor de uitgebreide verwijsinstructie.

Over orthopedisch chirurg John Cheung

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief