Landstede Basketbal start samenwerking met Annatommie mc en Promotus

Landstede Basketbal start een intensieve samenwerking met Promotus en Annatommie mc, op sportmedisch gebied. Beide partijen ondersteunen de Zwolse eredivisieclub op het medische vlak. Dit betekent dat de behandelingen bij blessures door Promotus en Annatommie mc worden verzorgd.

 

 

 

 

 

Zowel Promotus als Annatommie mc is trots zich te verbinden aan Landstede Basketbal. “Wij kijken uit naar de samenwerking met de nummer één basketbalclub van Nederland. Als er blessures ontstaan, dan kunnen we hier direct op inspelen. Samen hebben wij veel expertise in huis om te zorgen dat het herstel bij de basketbalspelers spoedig verloopt”, aldus Hedwig Slabbekoorn, sportfysiotherapeut en mede-eigenaar van het in Hattem gevestigde Motus en Promotus. Promotus is de sporttak van Motus.

Vorm samenwerking 

Waar Promotus zorgt voor de eerstelijns fysiotherapeutische begeleiding, vult Annatommie mc, als gespecialiseerd orthopedisch centrum, dit aan door korte lijnen naar de tweedelijns zorg te faciliteren. Met een team van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en radiodiagnostische laboranten is het medisch centrum in Apeldoorn in staat de sporter van diagnose tot aan herstel te begeleiden en te behandelen. Dit kan zowel operatief als niet-operatief. Focus ligt hierbij voornamelijk op de ‘zwaardere’ blessuregevallen.

Naast het behandelen van blessures slaan Promotus en Annatommie mc de handen ineen om letsel aan de voorzijde te voorkomen. Zo wordt er met Landstede Basketbal een sportmedisch beleid ontwikkeld voor alle spelers. Daarnaast organiseren Annatommie mc en Promotus een thema-avond waarop kennis op het gebied van preventie wordt gedeeld met de coaches en teambegeleiders.

Voormalig Landstede-studenten

Speciaal tintje aan de samenwerking met Promotus is het feit dat Landstede Basketbal te maken krijgt met twee oude bekenden. “In de periode van 2005 tot 2009 heb ik de Landstede-opleiding Sport & Bewegen gevolgd. Ik zag toen elke dag de spelers van Landstede Basketbal al trainen. En nu, vele jaren later, ga ik vanuit mijn professie werken met de basketballers van Landstede Basketbal.” Dat zegt fysio- en orthopedisch manueel therapeut Remco Mooiweer.

Als de verantwoordelijken voor Promotus gaan Remco Mooiweer en Tom Pendjol (eveneens voormalig student van Landstede Sport & Bewegen) zich bekommeren om de geblesseerde spelers van de Zwolse eredivisionist. “Het is een mooie samenwerking en je kunt in ons geval zeker stellen dat cirkel rond is”, lacht Mooiweer, die sinds 2013 in Hattem werkzaam is binnen Motus en Promotus.

“Tijdens onze opleiding bij Landstede kregen wij les van Ellen Meliesie. Zij was toen ook al betrokken bij Landstede Basketbal en is dat nu als fysiotherapeut nog steeds. Het is natuurlijk hartstikke leuk om nu met haar op deze manier samen te werken”, stelt Remco Mooiweer, die de korte lijnen met Annatommie medisch centrum als een pre ziet. “Ons doel is altijd om de sporter zo snel mogelijk fit te krijgen, zodat hij of zij zo snel mogelijk weer kan sporten. Het is dan prettig om snel te kunnen schakelen met de specialisten van Annatommie mc, gezien hun kennis en kunde op het gebied van orthopedie en beweging.”

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief