‘Kleinschalig, betrokken én deskundig’

Operatiekamer in Utrecht

Johan Koek onderging onlangs bij Annatommie mc een knieprothese operatie. De 65-jarige Hagenaar deelde onlangs zijn ervaringen met de redactie van het Voorburgs Dagblad en legt ook zijn beweegredenen uit waarom hij besloot om de operatie bij Annatommie mc te laten plaatsvinden.

,,Ik heb alles bij Annatommie mc als bijzonder prettig ervaren’’, concludeert Johan Koek, die 42-jaar in het onderwijs werkte. ,,Doordat ik bij een verstapping of door een kuiltje in de weg vaak veel last van mijn rechterknie had, vond ik een nader onderzoek naar mijn knie op een gegeven moment toch echt noodzakelijk’’.

Oorzaak
Het is altijd interessant wat de oorzaak is van een pijnlijke knie. In het geval van Johan Koek begonnen de pijnscheuten na een wedstrijdje hockey. ,,Op mijn achttiende hockeyde ik veel bij Hudito in Delft’’, vertelt hij. ,,Toen had je schoenen met volledige noppen. Nadat ik een bal verkeerd kreeg aangespeeld, verdraaide ik mijn knie. Met een zogenaamde meniscus die op slot stond, werd ik per brancard afgevoerd. Ondanks een spoedig herstel, merkte ik dat er iets niet goed zat. Ik ben toen gaan hardlopen. Dit ben ik later bij Haag Atletiek in clubverband gaan doen. Bij deze club werd ik ook trainer. Tevens raakte ik bevlogen door het hardloopvirus dat zich uitte door het lopen van een aantal marathons. Ik merkte echter dat de knie een pijnlijke plek bleef. Op advies van een arts bij een sportmedisch adviesbureau moest ik het hardlopen noodgedwongen afbouwen’’.

Johan Koek was in Den Haag aangewezen op de afdeling Orthopedie van het Haga Ziekenhuis, waar echter een aantal specialisten opstapte. ,,Ik vond dat nogal gedoe en vroeg aan mijn huisarts of er een alternatief voorhanden was’’, aldus Johan Koek. ,,Hij attendeerde me op Annatommie mc in Rijswijk, omdat er over deze kliniek goede berichten bij hem waren gekomen. Ik heb toen enig onderzoek gedaan en kreeg er een goed gevoel over’’.

Oproep
,,Nadat ik me aanmeldde, kreeg ik al snel een oproep’’, vervolgt Johan Koek. ,,Er werd een foto gemaakt, waarvan dezelfde dag nog de uitslag volgde. Ik vond dat een groot voordeel, want normaal gesproken duurt dat in een ziekenhuis allemaal veel langer. Als ik eenmaal een stap maak, dan moet er een vervolgstap aan de orde komen. Ik ben niet iemand die zichzelf zo maar even op een wachtlijst laat plaatsen. Dr. Marwan Shadid nam daarbij echt de tijd. Ik vond dat heerlijk. Het is fijn als een arts naar je luistert. Ik kon vervolgens binnen drie weken al worden geopereerd. Dat vond ik wel iets te snel, want ik wilde eerst nog op vakantie. Er werd aangegeven dat ik het eigenlijk zelf kon bepalen’’.

Operatie
Johan Koek besloot deze maand de stap tot een operatie te nemen en belandde hiervoor in het voortraject. ,,De kleinschaligheid en de persoonlijke betrokkenheid spraken me hierin erg aan’’, zegt hij. ,,Het vervoer was geen probleem. Tevens is bij Annatommie mc in Rijswijk voldoende parkeergelegenheid. De operatie zelf vond uiteindelijk bij Annatommie mc in Utrecht plaats. Ik vond het daar prachtig en uitermate prettig dat ik een éénpersoonskamer had. De operatie was geslaagd. Tevens was er sprake van een goede begeleiding’’.

Herstel
Na de operatie kreeg Johan Koek van Annatommie mc een herstelprogramma. Hij ging met fysiotherapeut Eline Hubertus aan de slag.

,,Ook hier heb ik alleen maar goede ervaringen mee’’, zegt hij. ,,Er kwam dan ook een enorme informatiestroom op gang. Dit leverde voor mezelf duidelijkheid op. De fysiotherapeut luisterde en deed enorm veel moeite voor me. Kortom, mijn ervaring met Annatommie mc luidt: kleinschalig, betrokken, zeer persoonlijk en deskundig’’.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief