Menu
Array ( [primary_category] => WP_Term Object ( [term_id] => 109 [name] => Patienten [slug] => patienten [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 109 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 22 [filter] => raw [term_order] => 0 ) )
1

HomeNieuws

‘’Ik ben blij met de zorg, snelheid, hygiëne en expertise van Annatommie mc.’’ – patiëntenervaring Mas Hensen

Lange tijd had Mas Hensen (68) pijn bij het lopen, 300 meter was maximaal. Even zitten was noodzakelijk omdat de zeurende pijn ondragelijk werd. Bij de orthopedisch chirurg was de boodschap duidelijk; een knieprothese is de oplossing. Nu twee jaar later is de kwaliteit van leven van Hensen essentieel verbeterd en dit jaar liep hij met zijn nieuwe knie de vierdaagse pijnvrij uit. Hoe heeft hij zijn operatie bij Annatommie mc en het herstel ervaren?  

Hensen is van jongs af aan al een fanatieke sporter. Eerst voetbal, later hardlopen/wandelen en in de winter altijd wel een keer skiën. Tijdens een skivakantie ongeveer drie jaar geleden ging het echt mis. ‘’Ik voelde dat er letterlijk iets brak aan de bovenkant van mijn knie. Na onderzoek bleek dit een stukje kraakbeen te zijn. Dat is verwijderd, maar ik bleef tobben met pijn in mijn knie.’’ Met als gevolg dat Hensen een gegeven na 300 meter constant pijn kreeg bij het lopen. ‘’Ik dacht nu is het klaar, ik wil dat er een specialist naar kijkt.’’ Na een doorverwijzing komt Hensen bij Annatommie mc terecht en hij wordt gezien door orthopedisch chirurg Maurice Anderson, die Hensen ‘’Een echte vakman’’ noemt. Samen besluiten ze over te gaan tot een knieprothese, nu twee jaar geleden.

Mas Hensen knieprothese
Mas Hensen is blij met zijn knieprothese

Knieprothese operatie bij Annatommie mc
Hensen benoemt dat hij zich wel zorgen maakt over de zorgtrajecten in Nederland. Het is traag, de lijnen zijn lang en er is te weinig tijd voor de patiënt. ‘’Ik ben zo blij dat ik naar Annatommie mc ben gegaan. Op meerdere vlakken; qua zorg, snelheid, hygiëne en expertise. Ik ken zoveel mensen in mijn omgeving die angstig zijn over de pijn in hun knie of voor een eventuele operatie. Ik kan alleen maar zeggen: ‘Laat er naar kijken, laat je onderzoeken.’ Hij snapt dat je dan niet een traject van maanden wilt hebben. ‘’Je wilt snel geholpen en serieus genomen worden. Ik ben blij dat ik een plek vond waar dat kan.’’

Herstellen dankzij sporten
Sporten is voor Hensen belangrijk, het liefst vijf keer in de week. Ook is dit voor hem essentieel geweest bij een voorspoedig herstel, hij moedigt dit bij anderen daarom ook aan. ‘’Het sporten voor mijn operatie heeft bijgedragen aan mijn herstel. Mijn spieren waren sterk en later weer snel op niveau. Met op de bank zitten kom je niet verder. Met zijn knieprothese liep hij dit jaar voor de 14e keer de vierdaagse in Nijmegen uit. Dat was best even spannend hoe dat zou gaan. ‘’Het voelde weer als nieuw, als de eerste keer, maar dan nu zonder pijn of vocht in de knie.’’ Hoewel hij met nieuwe knie verminderd kan buigen is Hensen blij dat hij zijn kwaliteit van leven weer terug heeft. ‘’Ik denk alweer aan een volgende vierdaagse.’’

Deel dit artikel:

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wij werken samen met:

Annatommie mc