Menu

Nieuws

HomeNieuws › Fysiotherapeut Rosa Bas verbreekt wereldrecord en is snelste vrouw op de fiets

Fysiotherapeut Rosa Bas verbreekt wereldrecord en is snelste vrouw op de fiets

september 10, 2019

Update:

Gisteravond op de vijfde dag (donderdag 12 september) is het wereldrecord van Rosa Bas verbroken met een snelheid van 124.1 km per uur. Een geweldige prestatie van het Franse team met in de fiets Ilona Peltier van het studententeam van de Universiteit van Annecy. Dit kwam natuurlijk als een grote tegenslag voor het Human Power Team en Rosa Bas, maar ze houden de hoop hoog. Als Rosa hoort dat ze het record is verloren, appt ze gauw naar haar team “Morgen om 07:15 starten toch?” Het human powerteam: “Dit is natuurlijk een grote tegenslag, maar we willen hier als team sterker uitkomen! ✊🏻 De komende dagen zullen wij er daarom alles aan doen om het wereldrecord weer in onze handen te krijgen!”

Al om al zal het zeker een spannende finale gaan worden!

 

Tijdens een recordpoging, dat onderdeel is van het project Human Power Team, heeft onze fysiotherapeut Rosa Bas in de Amerikaanse staat Nevada het wereldrecord als snelste vrouw op de fiets verbroken. Rosa streed als atlete mee op een maat gemaakte aerodynamische ligfiets, genaamd Velox. De recordpoging is een initiatief van studenten aan de TU Delft en de VU Amsterdam.

 

Rosa juicht na het behalen van het snelheidsrecord, foto Bas de Meijer

 

De aerodynamische fiets Velox in de Amerikaanse staat Nevada, foto Bas de Meijer

Samen met atlete Jennifer Beet, met ondersteuning van het team, krijgt Rosa, net als haar concurrentie, tussen 8 en 14 september de kans om in een aantal runs het wereldrecord te verbreken. Sinds het begin van dit jaar werd er al hard getraind en in het voorjaar begonnen de eerste testritten. En dit met een fantastisch resultaat. Al op de tweede dag (maandag 9 september) wist Rosa de recordsnelheid te verbeteren. Het snelheidsrecord, 121,8 kilometer per uur, stond al negen jaar op naam van Barbara Buatois en is met een snelheid van 122,12 kilometer per uur door Rosa verbroken. Dat het record nu is verbroken is iets waar het gehele Human Power Team trots op mag zijn, echter is de focus al gauw wedergekeerd aangezien alle teams (inclusief die van Rosa) nog tot en met 14 september de kans krijgen om dit record opnieuw aan te scherpen. Nog even doorzetten dus!

 

 

 

Wij werken samen met:

Annatommie mc