FAQ

U kunt deze pagina raadplegen voor diverse vragen. Kies hieronder een categorie die aansluit bij uw vraag.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Om een afspraak bij ons te maken heeft u een verwijzing van de huisarts nodig (m.u.v. fysiotherapie). Als u nog niet in het bezit bent van een geldige verwijsbrief van uw huisarts, dan kunt u helaas geen afspraak maken.

Worden de taxikosten voor incidenteel vervoer vergoed?

In sommige gevallen wordt dit door de zorgverzekering betaald, bij chronische ziektes met veelvuldig vervoer van huis naar ziekenhuis wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. U moet dit altijd aanvragen bij uw verzekering. Bij incidenteel vervoer, zoals bij Annatommie mc het geval is, kan dit vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden, mits dit in uw pakketvoorwaarden staat. Ook dan is vooraf toestemming van uw zorgverzekering nodig. Lees hier voor meer informatie. 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak bij ons te maken heeft u een verwijzing van de huisarts nodig (m.u.v. fysiotherapie). Als u nog niet in het bezit bent van een geldige verwijsbrief van uw huisarts, dan kunt u helaas geen afspraak maken.

Heeft u een fysieke (papieren) verwijzing van de huisarts? U kunt de verwijzing mailen naar info@annatommiemc.nl. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak. Ook kunt u 24 uur na het versturen van uw verwijzing contact met ons opnemen (088 022 0600) voor het maken van een afspraak

Heeft uw huisarts u verwezen via Zorgdomein (digitale verwijzing)? Dan heeft u een patiëntenbericht met een ZD-nummer en zijn wij reeds in het bezit van een online verwijsbrief. U kunt zelf een afspraak maken dit contactformulier of telefonisch via 088 022 0600. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur  ’s avonds en op vrijdag van 8.00 uur ’s avonds tot 18.00 uur. Indien u geen contact met ons opneemt zullen wij binnenkort contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Second opinion: voor een second opinion heeft een specifieke verwijzing naar ons nodig. Tevens dient u zelf uw medisch dossier aan te leveren. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Kan ik bij jullie terecht voor een second opinion?

Ja, u kunt terecht bij Annatommie mc voor een second opinion. Let op: voor een second opinion heeft een specifieke verwijzing naar ons nodig. Tevens dient u zelf uw medisch dossier aan te leveren. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Waar word ik geopereerd?

Wanneer een niet-operatieve behandeling voor uw klacht niet volstaat, dan zal in overleg met onze specialisten worden besloten u te opereren. Wanneer er wordt besloten te opereren, dan maken wij een afspraak met u op onze operatielocatie in Utrecht of Amstelveen.

Wat zijn jullie wachttijden?

Wij streven er naar u een zo snel mogelijke toegang tot onze klinieken te bieden. Op deze pagina vindt u de actuele wachttijden van de meest voorkomende behandelingen in dagen. Dit overzicht wordt per maand bijgewerkt.

Wordt mijn behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Alle orthopedische behandelingen bij Annatommie mc worden direct vergoed door de zorgverzekeraar en Annatommie mc brengt de medische kosten voor uw gemak ook direct bij hen in rekening. De kosten van uw behandeling binnen de kliniek worden vergoed uit de basisverzekering. Let er wel op dat uw verplichte eigen risico van toepassing is voor orthopedie, MRI, röntgen en echografie. Bovendien dient u een verwijzing te hebben van uw huisarts. Tevens heeft onze afdeling fysiotherapie contracten met alle verzekeraars. De vergoeding voor fysiotherapie is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts om een afspraak te maken met onze fysiotherapeuten. Bestaat er onduidelijkheid over vergoedingen en verzekeringen? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Staat uw vraag er niet bij?

Bel 088 022 0600. Onze medewerkers staan u graag te woord.