Voor De Operatie

Voordat u een operatie ondergaat is het van belang dat u goed op de hoogte bent. Afhankelijk van de operatie kan het zijn dat u van te voren dingen moet regelen zoals bijvoorbeeld krukken.

Goede conditie

Het is belangrijk dat u voor de ingreep in een goede conditie bent. Om te voorkomen dat uw operatie wordt uitgesteld is het belangrijk dat bestaande aandoeningen in de gaten worden gehouden, zoals diabetes en een hoge bloeddruk (hypertensie). Mocht u twijfelen over uw conditie of vragen hebben over het gebruik van bepaalde geneesmiddelen dan kunt u deze overleggen met uw behandelend orthopedisch chirurg of uw huisarts.

Verdoving

Tijdens een operatie bij Annatommie mc wordt u bij voorkeur geopereerd onder algehele verdoving.  In sommige gevallen verdoven wij met een ruggenprik, een plaatselijke verdoving.

Pre-operatieve screening

Ongeveer twee weken voor uw operatie komt u voor een pre-operatief onderzoek bij de anesthesist. De anesthesist zal bepalen of u de operatie veilig kunt ondergaan. Het kan zijn dat de anesthesist besluit dat er nog aanvullend onderzoek nodig is. Dit kan zijn in de vorm van bloedprikken en/of het maken van een ECG (hartfilmpje).

Informatie

Informatie over uw operatie kunt u vinden op onze website. Daarnaast bespreekt de orthopedisch chirurg met u wat u te wachten staat en welke mogelijke complicaties er kunnen optreden. Ook krijgt u van ons de informatie mee naar huis om nog een rustig door te nemen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons nemen.