Menu

Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde Annatommie mc

Annatommie mc is een medisch centrum gespecialiseerd in het behandelen van sportgerelateerde klachten. Of u voor uw plezier aan sport doet of topsporter bent: bij Annatommie mc helpen we u als sporter met bewegingsklachten snel (weer) op de been. Om het meest optimale en doeltreffende behandelresultaat voor elke sporter te realiseren, bieden we  een speciale sportpoli aan, voor een ‘top sportbehandeling’.

Bij Annatommie mc alle zijn disciplines onder één dak. Dit betekent dat er snel geschakeld kan worden tussen fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen en de sportarts. Om direct een goede diagnose te kunnen stellen bij Annatommie mc, beschikken we over een eigen geavanceerde MRI-, röntgen– en echoapparatuur . Aan de hand van de diagnose bespreekt de sportarts het behandelplan met u en wordt uw behandeling gestart. Indien een operatie noodzakelijk is, wordt u binnen twee weken geholpen. Hierdoor kunt u uw sport altijd snel hervatten.

Spreekuur sportarts Amstelveen en Utrecht

Om het meest optimale en doeltreffende behandelresultaat voor elke sporter te realiseren, bieden we een sportspreekuur aan op onze vestiging in Amstelveen en Utrecht. Tijdens dit spreekuur wordt de patiënt gezien door een sportarts en kunnen er meerdere specialisten aansluiten uit ons sportpoliteam.  Dit kan de orthopedisch chirurg eventueel in combinatie zijn met de sportfysiotherapeut.  Het doel van het spreekuur is het realiseren van een doeltreffende en complete diagnose en behandeling.

Dit sportspreekuur is bedoeld voor patiënten die graag willen beginnen met sporten, het sporten weer willen oppakken, of last hebben van langdurige blessures. Met name bij sportblessures die verschillende oorzaken kunnen hebben (bijvoorbeeld een liesblessure), of waarbij de behandeling van verschillende specialisten nodig is, biedt het sportspreekuur een uitkomst.

 

Sportpoli Amstelveen

Naast het spreekuur kunt u ook los op het spreekuur van de sportarts terecht in onze vestiging in Amstelveen en Utrecht. Hier kunt u naast onderzoek en behandeling van blessures, terecht voor andere vragen en klachten op sportmedisch gebied. Denk hierbij aan vragen over algehele conditie, voeding, trainingsprogramma’s, beweging en leefstijl en klachten die samenhangen met of voortkomen uit sportbeoefening. Daarnaast kunt u in Amstelveen terecht voor sportmedische onderzoeken, waaronder:

  • Inspanningstesten;
  • Fysieke keuringen;
  • Een gezondheidscheck;
  • Verplichte keuringen. Bijvoorbeeld voor de start van een sportopleiding, sportbond, licenties, of in het geval van sport; een duikkeuring, bij motorsport en zweefvliegen.

Gecontracteerde en verzekerde zorg

Alle orthopedische en sportgeneeskundige consulten en behandelingen bij Annatommie mc worden direct vergoed door de zorgverzekeraar en Annatommie mc brengt de medische kosten voor uw gemak ook direct bij hen in rekening. De kosten van uw behandeling binnen de kliniek worden vergoed uit de basisverzekering. Let er wel op dat uw verplichte eigen risico van toepassing is. Bovendien dient u een verwijzing te hebben van uw huisarts. Voor de sportmedische onderzoeken bij de sportarts heeft u geen verwijzing nodig. Dit valt onder uw aanvullende verzekering en dient u bij onze receptie direct te voldoen door middel van een pinbetaling. U kunt de factuur zelf indienen bij uw zorgverzekering. Tevens heeft onze afdeling fysiotherapie contracten met alle verzekeraars. Als u zonder verwijzing een afspraak maakt bij de sportarts (sportgeneeskunde) dan wordt uw  aanvullende verzekering aangesproken. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts om een afspraak te maken met onze fysiotherapeuten.

Gecertificeerd door: 

Tarieven sportgeneeskunde 2021

Soort keuringKosten
Basis Sport Medisch Onderzoek€136,-
Basis+ SMO (kan ook voor KNWU)€185,-
Groot Sport Medisch Onderzoek€271,-
Groot SMO+ (met ademgasanalyse)€355,-
Consult met verwijzing huisartsvia verzekering
Controle na consultvia verzekering
Duikkeuring €167,-
Parachutekeuring€167,-
ACP injectie€150,-
Inspanningstest bij verwijzing huisartsvia verzekering

Intakeformulieren keuringen sportarts

Hieronder vindt u de intakeformulieren die u bij aanvang van uw afspraak ingevuld dient mee mee te nemen. U kunt de formulieren hieronder downloaden en digitaal invullen.

Onze patiënten beoordelen ons gemiddeld met een:

rating logo

Sportartsen bij Annatommie mc Sportgeneeskunde

Wij werken samen met:

Annatommie mc