Schouderoperatie(s)

schouderoperatieHeeft u klachten of pijn aan uw schouder? Schouderpijn: het belemmert het dagelijks leven en zorgt voor slaapproblemen. Pijn in de schouder kan ontstaan door een ontsteking, slijtage (ook wel: artrose) of een acute val. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u binnen enkele dagen terecht bij één van de ervaren orthopedisch chirurgen van Annatommie mc.
Bij uw afspraak vindt er een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek plaats. U ontmoet op de schouderpoli de casemanager en de orthopedisch chirurg. Daarnaast vindt er vaak op dezelfde dag ook een diagnostisch onderzoek van uw schouder plaats. Om direct een goede diagnose te kunnen stellen, beschikt Annatommie mc over eigen geavanceerde MRI-, röntgen– en echoapparatuur.
Met deze gegevens stelt orthopedisch chirurg samen met u een behandelplan op. Onze schouderteam zal – indien mogelijk – kiezen voor een niet-operatieve behandeling van de klachten aan uw schouder. Eerst wordt er gekeken of we u met fysiotherapie, lokale injecties of door aanpassingen in het dagelijks leven een oplossing kunnen bieden en daarmee de klachten kunnen verhelpen. Indien een schouderoperatie noodzakelijk is, kunt u binnen enkele weken na uw gezondheidscheck worden geholpen.

Onze schouderklinieken

Op onze vestigingen in Utrecht en Amersfoort bieden wij ook een multidisciplinaire schouderpoli aan. Kenmerkend van de schouderpoli is dat de orthopedisch chirurg nauw samen werkt met gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten. Hierbij streven we ernaar om u in één dag te zien, diagnostiek uit te voeren (echo/röntgen) en gelijk de uitslag en behandeling (mogelijk een schouderoperatie) met u te bespreken.

Gecontracteerde en verzekerde zorg

Alle orthopedische consulten en behandelingen bij Annatommie mc worden direct vergoed door de zorgverzekeraar en Annatommie mc brengt de medische kosten voor uw gemak ook direct bij hen in rekening. De kosten van uw behandeling binnen de kliniek worden vergoed uit de basisverzekering. Let er wel op dat uw verplichte eigen risico van toepassing is. Bovendien dient u een verwijzing te hebben van uw huisarts. Tevens heeft onze afdeling fysiotherapie contracten met alle verzekeraars. De vergoeding voor fysiotherapie is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts om een afspraak te maken met onze fysiotherapeuten.