Menu

Schouderoperatie(s)

Onze orthopedisch chirurgen zijn gespecialiseerd in de volgende schouderoperatie(s):

schouderoperatieHeeft u klachten of pijn aan uw schouder? Schouderpijn: het belemmert het dagelijks leven en zorgt voor slaapproblemen. Pijn in de schouder kan ontstaan door een ontsteking, slijtage (ook wel: artrose) of een acute val. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u binnen enkele dagen terecht bij één van de ervaren orthopedisch chirurgen Annatommie mc.

Na een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek door de orthopedisch chirurg, zal vaak op dezelfde dag ook een diagnostisch onderzoek van uw schouder plaatsvinden. Om direct een goede diagnose te kunnen stellen, beschikt Annatommie mc over eigen geavanceerde MRI-, röntgen– en echoapparatuur.

Aan de hand van al deze gegevens komt u terug bij de orthopedisch chirurg om samen een behandelplan op te stellen. Onze schouderteam zal – indien mogelijk – kiezen voor een niet-operatieve behandeling van de klachten aan uw schouder. Dit betekent dat we eerst kijken of dat we u met fysiotherapie, lokale injecties of door aanpassingen in het dagelijks leven een oplossing kunnen bieden en de klachten kunnen verhelpen. Indien een schouderoperatie noodzakelijk is, kunt u binnen enkele weken na uw gezondheidscheck worden geholpen.

Onze schouderklinieken

Op onze vestigingen in Utrecht en Amersfoort bieden wij ook een multidisciplinaire schouderpoli aan. Kenmerkend van de schouderpoli is dat de orthopedisch chirurg nauw samen werkt met gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten. Hierbij streven we ernaar om u in één dag te zien, diagnostiek uit te voeren (echo/röntgen) en gelijk de uitslag en behandeling (mogelijk een schouderoperatie) met u te bespreken.

Gecontracteerde en verzekerde zorg

Alle orthopedische consulten en behandelingen bij Annatommie mc worden direct vergoed door de zorgverzekeraar en Annatommie mc brengt de medische kosten voor uw gemak ook direct bij hen in rekening. De kosten van uw behandeling binnen de kliniek worden vergoed uit de basisverzekering. Let er wel op dat uw verplichte eigen risico van toepassing is. Bovendien dient u een verwijzing te hebben van uw huisarts. Tevens heeft onze afdeling fysiotherapie contracten met alle verzekeraars. De vergoeding voor fysiotherapie is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts om een afspraak te maken met onze fysiotherapeuten.

Onze patiënten beoordelen ons gemiddeld met een:

rating logo

Orthopedisch chirurgen gespecialiseerd in Schouderoperatie(s)

Wij werken samen met:

Annatommie mc