Menu

Rug en nek

rug nek pijn wervelkolom klachten

Annatommie mc is een medisch centrum gespecialiseerd in het behandelen van bewegingsklachten, waaronder rugklachten. We kijken samen met u wat het meest geschikte traject is en stemmen het behandelplan zorgvuldig af op uw persoonlijke situatie.

Multidisciplinair Spreekuur (MDS)

Indien uw rug- of nekklachten langer dan drie maanden aanwezig zijn, u niet voldoende reageert op interventie, of uw huisarts u heeft verwezen voor aanvullend beeldvormend onderzoek (röntgenfoto, MRI-scan), komt u in aanmerking voor het Multidisciplinair Spreekuur. In een halve dag wordt u door verschillende specialisten onderzocht en vervolgens krijgt u direct in een uitgebreid gesprek de diagnose en behandelopties. Voor het MDS heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Tijdens het MDS wordt u ontvangen door een manueel therapeut, die zich volledig heeft gespecialiseerd in de wervelkolom. Er is ruim de tijd voor een uitgebreid onderzoek, dat bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Naar aanleiding hiervan wordt het vervolg bepaald: welke diagnostiek en specialisten er nodig zijn. Aansluitend wordt er een MRI, echo of een röntgenfoto gemaakt. Deze worden direct bekeken door de radioloog. Dan volgt een gesprek met de neuroloog of orthopedisch chirurg (afhankelijk van uw diagnose) en met de manueel therapeut. In dit driegesprek worden de diagnose en de behandelopties met u besproken.

Het Multidiscipinair Spreekuur bieden wij momenteel alleen aan bij onze vestiging in Amersfoort.

Gespecialiseerd manueel therapeut

Tevens kunt u terecht bij één van onze gespecialiseerde manueel therapeuten zonder verwijzing van de huisarts. Dit is de beste optie indien uw klachten geen uitstraling geven in het been, de klachten niet langer dan drie maanden aanwezig zijn, u geen ziekteverzuim heeft, of als er al beeldvormend onderzoek gedaan is (röntgenfoto, MRI-scan) waar geen ernstige afwijkingen op te zien waren. De manueel therapeut staat in nauw contact met de orthopedisch chirurg en de fysiotherapeut, mocht intercollegiaal overleg nodig zijn.

Onze patiënten beoordelen ons gemiddeld met een:

rating logo

Specialisten Rug en nek

Wij werken samen met:

Annatommie mc