Rug en nek behandelingen

Annatommie mc is een medisch centrum gespecialiseerd in het behandelen van bewegingsklachten, waaronder klachten aan de wervelkolom. We kijken samen met u wat het meest geschikte traject is en stemmen het behandelplan zorgvuldig af op uw persoonlijke situatie.
Rughernia

Gespecialiseerd team bij rug- en nekklachten

Klachten aan de rug en nek komen regelmatig voor en kunnen belemmerend zijn voor het dagelijks leven. Rugklachten vormen de grootste ziektelast en zijn een bedreiging voor gezond ouder worden in vrijwel alle landen van de wereld. Bij het behandelen van deze klachten kan een operatie uitkomst bieden, maar niet in alle gevallen is de patiënt hierbij gebaat. Een goede selectie en de juiste afweging voor de keuze van een behandeling is hierin essentieel.
Naar aanleiding van uw klachtenspecificatie komt u bij de neuroloog of orthopedisch chirurg op consult. Er is tijd voor lichamelijk onderzoek en een gesprek. Er wordt een röntgenfoto gemaakt en eventueel een MRI-onderzoek. Naar aanleiding van de diagnose van de orthopedisch chirurg, neuroloog en radioloog wordt een behandeladvies samengesteld. Dit wordt samen met u besproken. Een behandeladvies kan bestaan uit verwijzing naar de pijnpoli, gespecialiseerde fysiotherapie, een operatieve behandeling of een doorverwijzing naar revalidatiecentrum. Als een operatie nodig is dan kunt u dankzij onze korte wachttijden binnen enkele weken worden geholpen.