Menu

Pijnpoli

Pijn is eigenlijk niets anders dan een waarschuwingssignaal van het lichaam dat er ergens iets mis is: een beschadiging, een ontsteking, een beklemming of vernauwing. Op de plaats van beschadiging wordt een pijnstof geproduceerd, namelijk prostaglandine. Dit hormoon prikkelt de zenuwen, die vervolgens een signaal via het ruggenmerg naar de hersenen sturen. Daar wordt het signaal vertaald naar pijn.

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen acute en chronische pijn. Acute pijn ontstaat plotseling, bijvoorbeeld na het stoten van je knie of het branden van je hand. Deze pijn gaat snel over. Wanneer pijnklachten langer dan zes maanden aanhouden, spreken we van chronische pijn. Die pijn, die dagelijks het functioneren verstoort, heeft eigenlijk geen waarschuwingsfunctie meer, maar veroorzaakt vooral stress. Voor chronische pijn bieden onze specialisten van onze vestiging in Amstelveen u behandelmogelijkheden aan.

Voor welke klachten?

Chronische pijn is vaak moeilijk tot zeer moeilijk behandelbaar, omdat er geen lichamelijke oorzaak (meer) voor te vinden is of omdat de oorzaak niet weg te nemen is. De behandelmogelijkheden zijn dan pijnstillers (die maar beperkt helpen), een zenuwbehandeling of een pijnprogramma, waarin je leert om te gaan met dagelijkse pijn. Onze specialisten op de pijnpoli van Annatommie mc Amstelveen bestrijden deze pijn veelal door toepassing van interconventionele pijnbehandelingen.

Onze pijnspecialisten zijn gespecialiseerd in de volgende behandelingen:

Onze pijnspecialisten behandelen patiënten met chronische en acute pijnklachten. Om uw pijn zo goed mogelijk te behandelen is er een multidisciplinaire team. Zo wordt voor u het beste behandelplan samengesteld. Ook speelt het contact met uw huisarts een zeer belangrijke rol. Bij Annatommie mc Amstelveen krijgt u de beste arts in een rustige omgeving.

Verzekerde zorg pijnbehandelingen

De pijnbehandelingen bij Annatommie mc Amstelveen zijn altijd verzekerd. Wel kan het zijn dat u na uw behandeling de factuur van ons krijgt thuis gestuurd. In dit geval hebben wij met uw verzekeraar (nog) geen contract afgesloten. De factuur die u van Annatommie mc Amstelveen ontvangt, moet u direct bij uw verzekeraar declareren. Het bedrag dat door uw zorgverzekeraar aan u vergoed wordt, maakt u over aan ons. Wanneer het vergoede bedrag lager is dan onze factuur, betaalt u te allen tijde alleen het door de verzekeraar vergoede bedrag. Daarnaast moet u wel kunnen aantonen dat u minder ontvangen heeft. Dit kunt u doen door een kopie van uw vergoedingsoverzicht van uw verzekeraar naar ons toe te sturen.

 

Onze patiënten beoordelen ons gemiddeld met een:

rating logo

Onze pijnspecialist(en) van de Pijnpoli

Wij werken samen met:

Annatommie mc