Menu

Injecties

Injectie corticosteroiden barbotage ontstekkingsremmer

Wij zullen – indien mogelijk – kiezen voor een niet-operatieve behandeling van uw klachten aan het bewegingsapparaat. Dit betekent dat we eerst kijken of dat we u met fysiotherapie, lokale injecties of door aanpassingen in het dagelijks leven een oplossing kunnen bieden en de klachten kunnen verhelpen. Indien deze niet-operatieve behandeling niet volstaat of geen optie is, dan worden er mogelijkheden voor een operatieve behandeling voorgesteld en met u besproken, zo nodig in combinatie met fysiotherapie. Bij een juiste indicatie kunnen wij de volgende injecties bieden:

Een barbotage wordt uitgevoerd wanneer er een chronische ontsteking bestaat van één van de pezen in de schouder. Tijdens de behandeling wordt kalk die zich in uw pezen heeft afgezet aangeprikt, gespoeld en zo mogelijk opgezogen.

Injectie met corticosteroïden, dit zijn hormonen die verwant zijn aan de door het lichaam eigen geproduceerde bijnierschorshormoon. De hormonen remmen ontstekingen en overgevoeligheidsreacties. Dit wordt voornamelijk toegepast bij: slijmbeursontstekingen, gewrichtsaandoeningen zoals slijtage, reuma of overmatig gewrichtsvochtvorming.

 

 

 

Onze patiënten beoordelen ons gemiddeld met een:

rating logo

Wij werken samen met:

Annatommie mc