Menu
Array ( [primary_category] => WP_Term Object ( [term_id] => 220 [name] => coronavirus [slug] => coronavirus [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 220 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw [term_order] => 0 ) )
1

HomeNieuws

Annatommie mc draagt medische middelen over aan ziekenhuizen in de regio

Annatommie mc ziet het als haar verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk bij te dragen aan de strijd tegen het coronavirus. Daarom heeft Annatommie mc op vrijdag 20 maart haar voorraad medische middelen overgedragen aan drie ziekenhuizen in de regio Utrecht en Amsterdam. Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) is hiervan op de hoogte gesteld.

Overdracht van medische middelen

Direct nadat de eerste coronapatiënten in Nederland waren ontdekt, is er door Annatommie mc contact gezocht met het Antonius Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en het Amsterdam UMC om hulp aan te bieden. Annatommie mc heeft in Utrecht en Amsterdam orthopedische klinieken, die in normale tijden volledig zijn ingericht voor het bieden van orthopedische zorg. Op bepaalde onderdelen van de zorg werkt Annatommie mc al samen met de genoemde ziekenhuizen.

”De afgelopen twee weken groeide het besef snel dat deze coronacrisis echt alles vraagt van de zorg, en dus hebben we in rap tempo onze orthopedische zorg afgeschaald. De patiënten die op de planning stonden voor een nieuwe knie of heup of andere operaties moeten nu helaas even wachten, maar inmiddels hebben we iedereen ingelicht en is er ook begrip voor deze noodzakelijke keuzes. Dat gaf ons nu de mogelijkheid om in beide regio’s de ziekenhuizen te helpen met onze voorraden”, aldus Irene Groenink, Algemeen Directeur Annatommie mc.

Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Groenink: ”We voelen een groot verantwoordelijkheidsgevoel als kliniek. Niet alleen als directie, maar ook bij onze eigen zorgprofessionals is er een sterk plichtbesef aanwezig. Naast medische middelen zijn wij ook bereid ons zorgpersoneel beschikbaar te stellen. Een deel van ons personeel heeft zich hiervoor al vrijwillig bij ons aangemeld. Daar zijn wij enorm trots op. Alle krachten bundelen is nu belangrijker dan ooit en we zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de bestrijding van dit virus.”

Grote mate van solidariteit

Annatommie mc volgt hiermee de oproep van branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), waar Annatommie mc lid van is. De ZKN gaf eerder al aan bereid te zijn te helpen in de coronacrisis. Meerdere klinieken volgden deze oproep, door beschermingsmateriaal, personeel of faciliteiten beschikbaar te gaan stellen.”Ik zie ook binnen de klinieken een grote mate van solidariteit en dat ondersteunt mijn overtuiging dat we met elkaar in de zorg en met steun van de overheid deze crisis zo goed mogelijk gaan bestrijden”, aldus Groenink.

Deel dit artikel:

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wij werken samen met:

Annatommie mc