Menu

Actuele informatie over het coronavirus

Ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) bij Annatommie mc

Voor alle ontwikkelingen en berichtgeving verwijzen wij u naar de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De meest recente en actuele informatie is daar te vinden. Ook staan er veelgestelde vragen, bijvoorbeeld wanneer u contact kunt opnemen met uw huisarts. Hier leest u de actuele informatie over de ontwikkelingen bij Annatommie mc.

Annatommie mc creëert ruimte voor orthopedische zorg

Een afspraak bij Annatommie mc?

De locaties van Annatommie mc zijn open. Alle verwijzingen die binnen komen, of al staan, worden beoordeeld. Bij  pijn- of bewegingsklachten bent u, na een telefonische screening, op afspraak welkom bij onze poli orthopedie, diagnostiek, pijngeneeskunde, sportgeneeskunde en fysiotherapie op één van onze locaties.

Mondkapjesplicht 

Vanaf maandag 28 september geldt een mondkapjesplicht voor alle medewerkers, patiënten en bezoekers (van 12 jaar of ouder) die één van de locaties van Annatommie mc bezoeken. Annatommie mc geeft alle bezoekers bij binnenkomst een niet-medische mondneusmaskers. Aanleiding voor het mondkapjesbeleid is het stijgende aantal besmettingen rondom het coronavirus (covid-19), de noodzaak om de reguliere zorg door te laten gaan die eerder was uitgesteld en uit voorzorg voor de veiligheid van patiënten en medewerkers.

Actuele informatie over het coronavirus 1,5 meter Annatommie mc

1,5 meter

We vragen u om vanaf een afstand met onze specialisten in gesprek te gaan.

Actuele informatie over het coronavirus schudden geen handen Annatommie mc

Handen schudden

Wij geven uit voorzorgsmaatregelen geen hand bij binnenkomst.

We nemen geen identiteitsbewijzen aan

Wilt u uw identiteitsbewijs in de hand tonen?

Mondkapjesplicht

Wij vragen u om een mondkapje te dragen.

Check het volgende voor uw bezoek aan onze locatie

  • Bent u op vakantie geweest naar een land welke code ‘oranje’ is, dan mag u de vestiging niet zomaar betreden. U moet minimaal 14 dagen terug zijn van uw reis of negatief getest zijn op COVID-19. Klik hier voor het actuele overzicht met het reisadvies vanuit de overheid.
  • Heeft u symptomen van het coronavirus gehad in de afgelopen 24 uur? Zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts of benauwdheidsklachten?
  • Is er bewezen dat u besmet bent met COVID-19 of bent u COVID-19 getest?
  • Bent u in de afgelopen 14 dagen in contact geweest met iemand (of heeft u een huisgenoot) die bewezen COVID-19 besmet is / verdachte klachten heeft?

Heeft u één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoordt? Dan is het helaas niet toegestaan om naar onze locatie te komen. Blijf thuis, stel uw afspraak uit of laat deze omzetten naar een e-consult.

Kom op tijd, maar niet te vroeg

Wij willen u vragen om 10 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig te zijn. Komt u eerder? Dan vragen wij u om buiten of in de auto te wachten. Zo voorkomen we dat het te druk wordt in de wachtkamers.

Begeleiding tijdens uw afspraak

Wij vragen u om alleen te komen. We maken een uitzondering voor jongeren tot 18 jaar, kwetsbare ouderen (rolstoelgebruik of dementie), verstandelijk beperkten en mensen die een tolk nodig hebben. Zij mogen één begeleider meenemen.

Een operatie bij Annatommie mc

Sinds 12 mei creëert Annatommie mc meer ruimte in het operatieprogramma. Daarmee wordt het beleid van de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) gevolgd. Mede dankzij goed contact met onze achterwachtziekenhuizen kunnen operaties op verantwoorde manier worden ingepland. We houden rekening met een ‘nieuwe werkelijkheid’ en het medisch team evalueert elke dag. Zijn er ontwikkelingen die uw persoonlijke situatie betreffen? Dan wordt u persoonlijk dor ons bericht. De wachttijd zijn door de coronacrisis wellicht langer dan u van ons gewend bent, wel zijn er verschillende acties ondernomen om opschaling mogelijk te maken. De actuele wachttijden vindt u hier.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik een afspraak maken?

De locaties van Annatommie mc zijn open. Alle verwijzingen die binnen komen, of al staan, worden beoordeeld door de orthopedisch chirurg door middel van een telefonisch consult. Bij langdurige of urgente pijn- of bewegingsklachten bent u, na het telefonisch consult, op afspraak welkom bij onze poli orthopedie, diagnostiek, pijngeneeskunde, sportgeneeskunde en fysiotherapie op één van onze locaties. Omdat we ons aan de afstandsregels houden zijn de mogelijkheden voor een afspraak beperkt en wij vragen om uw begrip hiervoor.

Ik ben op vakantie geweest, kan mijn afspraak op locatie doorgaan?

Ja, wij verzoeken u vooraf goed het reisadvies van de overheid te bekijken. Mocht u op vakantie geweest zijn naar een land welke code ‘oranje’ is, dan mag u de vestiging niet zomaar betreden. U moet dan minimaal 14 dagen terug zijn van uw reis of negatief getest zijn op COVID-19. Klik hier voor het actuele overzicht met reisadvies vanuit de overheid.

Ik heb geen klachten, maar wil mijn afspraak toch graag verzetten, kan dat?

Ja dat kan. Als u geen klachten heeft, maar het toch prettiger vindt om uw afspraak te verzetten dan hebben wij daar uiteraard begrip voor. U kunt hierover contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via: 088 022 0600

Ik ben verkouden, maar ik heb geen koorts, gaat mijn afspraak door?

Nee, wij vragen u in dit geval thuis te blijven. We proberen de afspraak te verzetten of we plannen, waar mogelijk, een e-consult in.

Mijn operatie staat binnenkort gepland, gaat deze door?

Sinds 12 mei creëert Annatommie mc meer ruimte in het operatieprogramma. Daarmee wordt het beleid van de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) gevolgd. Dit gebeurt stap voor stap en op basis van urgentie. We volgen hiermee het beleid van de Zelfstandige Klinieken in Nederland (ZKN). Daarnaast hebben wij goed overleg gehad met onze achterwachtziekenhuizen, zodat operaties op een verantwoorde manier kunnen worden ingepland. Het geleidelijk aan opschalen van de zorg is nodig, om onder andere alle maatregelen in acht te kunnen nemen en om verantwoord om te gaan met de beschikbare medische middelen. We houden rekening met een ‘nieuwe werkelijkheid’ en het medisch team evalueert elke dag. Zijn er ontwikkelingen op uw situatie? Dan wordt u daar persoonlijk over geïnformeerd, zelf contact opnemen is niet nodig. Omdat we ons realiseren dat er meer patiënten dan gebruikelijk op de wachtlijst staan, zijn er verschillende acties ondernomen door het team om opschaling mogelijk te maken.

Ik wil op bezoek bij iemand op de verpleegafdeling, mag dat?

Opgenomen patiënten mogen tussen 18.00 en 20.00 bezoek ontvangen. Er mag per patiënt één bezoeker tegelijkertijd op de afdeling langskomen. Het is voor één persoon toegestaan om de patiënt die
met ontslag gaat op de verpleegafdeling op te halen

Neemt Annatommie mc voorzorgs- en hygiënemaatregelen?

Als kliniek nemen we de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers zeer serieus. Hygiënemaatregelen waren voor ons altijd al van cruciaal belang. Extra schudden wij nu geen handen en nemen geen identiteitsbewijzen aan. Verder vragen wij medewerkers die geen directe patiëntenzorg leveren thuis te werken en bij griepklachten eveneens thuis te blijven.

Ik heb een e-consult gepland staan, hoe werkt dit?

Een uitleg over het e-consult of de digitale afspraak vindt u hier.

Ik ben leverancier, kan ik naar Annatommie mc komen?

Fysieke bijeenkomsten met externen gaan niet door, tenzij ze noodzakelijk zijn voor de continuïteit van de zorg. Of uw werkzaamheden bij Annatommie mc noodzakelijk zijn voor de continuïteit van de zorg overlegt u met uw directe opdrachtgever. Voor u gelden dezelfde regels als voor onze patiënten. Kom niet naar onze locatie bij koorts, of klachten zoals hoesten /niezen.

Ik wil mijn medisch dossier opvragen, kan ik deze bij één van de locaties opvragen/ophalen?

Nee, wij verzoeken u telefonisch contact op te nemen met ons Klant Contact Center via 088 022 0600. Zij zullen uw aanvraag behandelen of toegang geven tot ons cliëntportaal.

Het laatste nieuws

add

Mondkapjesplicht bij Annatommie mc

Annatommie mc stelt vanaf maandag 28 september een mondkapjesplicht in op alle locaties. Aanleiding...

add

Update coronavirus: 'Geleidelijke opschaling van de zorg'

Vanaf dinsdag 12 mei wordt er bij Annatommie mc weer meer ruimte gecreëerd voor...

add

E-consult bij Annatommie mc via Microsoft Teams

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus maken onze artsen in sommige gevallen gebruik van...

add

Annatommie mc draagt medische middelen over aan...

Annatommie mc ziet het als haar verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk bij te dragen aan...

add

Geen voorlichtingsavonden op locatie in 2020

Update 17 juni 2020 Het is moeilijk te voorspellen hoe de pandemie van het...

Wij werken samen met:

Annatommie mc