Menu

Nieuws

HomeNieuws › 3 goede vragen om aan uw orthopedisch chirurg te stellen

3 goede vragen om aan uw orthopedisch chirurg te stellen

september 24, 2019

Als u een afspraak heeft bij Annatommie mc, dan gaat u samen met de orthopedisch chirurg in gesprek. Wat zijn de klachten, wat is de oorzaak en wat kan eraan gedaan worden? De arts heeft uiteraard veel vragen aan u, maar het is ook het moment voor uzelf om vragen te stellen. Soms kan zo’n afspraak best spannend of intensief zijn. Om uw  gelegenheid optimaal te benutten geven wij u graag 3 goede vragen om te stellen aan uw orthopedisch chirurg bij een afspraak. Schrijf de vragen van tevoren op en noteer de antwoorden (gerust) mee.

3 goede vragen om aan uw orthopedisch chirurg te stellen

1.Wat zijn mijn mogelijkheden?

Zet met uw arts op een rij welke mogelijkheden er zijn. Dat zijn er altijd minstens twee, want even afwachten is ook een mogelijkheid. Denk aan: Pijnstilling? Oefenen of juist niet? Hulpmiddelen? Wel of geen operatie?

2.Wat zijn de voor- en nadelen van de mogelijkheden?

Aan veel behandelingen zitten voor- en nadelen. Zo kunnen er aan een operatie ook risico’s verbonden zijn die wellicht voor u zwaarder wegen dan de voordelen. Vraag uw arts naar resultaten van de verschillende behandelingen. Wat kan een behandeling u opleveren? Bespreek per behandeling daarom ook gerust de herstelperiode, risico’s, gevolgen en bijwerkingen.

3.Wat betekent dat in mijn situatie?

Uw persoonlijke situatie is belangrijk voor de keuze. Hoe uw thuissituatie is, uw leeftijd of welk werk of sport u uitoefent. Ook voor uw orthopedisch chirurg is het belangrijk om dit te weten. Zodat het advies hierop aangepast kan worden, voor uw situatie op dit moment maar ook voor later.

De antwoorden op de vragen maken de situatie duidelijker, soms roepen de antwoorden weer nieuwe vragen op. Belangrijk is om de antwoorden voor uzelf thuis te overdenken. De orthopedisch chirurgen bij Annatommie mc zijn duidelijk: ‘Beslissen doen we samen’. Na een overdenkingsmoment maken jullie daarom in overleg een beslissing.

Meer weten over vragen die u kunt stellen aan een arts? Lees het op de website van 3 goede vragen.

Wij werken samen met:

Annatommie mc