12 x een terugblik; Annatommie mc in 2019

Het einde van 2019 is in zicht. Een jaar waar we bij Annatommie mc positief op terug kijken. Er zijn veel ontwikkelingen geweest die het verschil hebben gemaakt. Voor nu dus het moment om ook even samen met u terug te blikken. Daarom; per maand een terugblik van het belangrijkste nieuws of gewoon een leuk moment dat we graag nog even delen.   

Januari: opening nieuwe locatie Amsterdam-West
In januari is Annatommie mc een nieuwe polilocatie gestart voor orthopedie in Amsterdam-West met een spreekuur met orthopedisch chirurg John Cheung. Op de locatie werkt Annatommie mc samen met de afdeling radiologie van Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie.  Met de bundeling van expertises en faciliteiten, biedt Annatommie mc de patiënt dicht bij huis professionele bewegingszorg, met focus, ervaring, persoonlijke aandacht en gecontracteerd door elke verzekeraar. We kijken aan het einde van het jaar met succes terug op de opening van deze polilocatie.

Februari: lancering kniedisctractie  
In februari lanceerden we in nauwe samenwerking met het UMC Utrecht in een onderzoekssetting vol vertrouwen ‘de kniedistractie’. Door middel van een kniedistractie operatie krijgt het kapotte kraakbeen de kans zich te herstellen. Bij Annatommie mc zijn sinds september 2018 enkele patiënten geholpen via deze operatie, met uitstekende resultaten. In februari deelden we deze resultaten en de behandeling met het grotere publiek.

Nu bij de terugblik moeten we zeggen dat we op dit moment de behandelmethode niet uitvoeren. De verzekeraars hebben aangegeven dat de kniedistractie een veelbelovende behandeling is en zeer goede resultaten laat zien, maar nog niet formeel is getoetst aan de ‘internationale stand van wetenschap en praktijk (W&P)’. Dat oordeel is nodig om de behandeling op te nemen in de basiszorg en te kunnen vergoeden. De start van de behandelmethode is ingezet, maar helaas moeten we wachten tot officieel akkoord om hiermee verder te gaan. Lees er meer over in onze laatste update.

Maart: Annatommie mc start samen met SOMT University of Physiotherapy en de Vrije Universiteit Brussel met onderzoek PREDATOR
Slechts de helft van de sporters keert na letsel terug naar het oude sportniveau. Om die reden zijn Annatommie mc, SOMT University of Physiotherapy en de Vrije Universiteit Brussel in januari 2019 een wetenschappelijk onderzoek gestart, genaamd PREDATOR, met als doel om te achterhalen welke factoren verklaren waarom bepaalde sporters succesvol terugkeren naar hun oude sportniveau en anderen niet. We zoeken nog steeds deelnemers die ons willen helpen bij ons onderzoek. Aanmelden of meer informatie? Dat leest u hier.

April: Fysiotherapie bij Annatommie mc gewaardeerd met een 8,9
In de vierde maand kreeg Annatommie mc het bericht dat patiënten die fysiotherapeutisch zijn behandeld onze fysiotherapeuten met gemiddeld een 8.9 beoordelen. Dit bleek uit een onafhankelijk onderzoek onder 506 patiënten door Qualizorg, een organisatie die zich inzet om de kwaliteit van zorg zichtbaar te maken vanuit patiëntperspectief.

Mei: Annatommie mc opent weer nieuwe locaties in Amsterdam
In mei heeft Annatommie mc twee nieuwe polilocaties in Amsterdam geopend. Annatommie mc is ditmaal extra gestart in Amsterdam, in de Plantagebuurt (Huisartsenpraktijk de Plantage) en Amsterdam Zuidoost (Medisch Centrum Ganzenhoef). Dankzij deze uitbreiding was Annatommie mc in 2019 nog beter in staat om de Amsterdamse patiënt dicht bij huis professionele bewegingszorg, met focus, ervaring, persoonlijke aandacht en gecontracteerd door elke zorgverzekeraar te bieden.

Juni: Radioreclame
In mei en juni heeft er een landelijke radiocampange voor Annatommie mc op NPO Radio 1, 4 en 5 gedraaid. We zijn blij om ons aan het grotere publiek daarmee te kunnen laten horen.

In de radioreclame wordt gezegd dat u van wachten niet beter wordt. Er is ons weleens de vraag gesteld: ‘’Maar soms word je van wachten toch juist wel beter?’’ Dat klopt. In veel gevallen helpt rust. We bedoelen daarom ook niet dat u een behandeling of operatie moet overhaasten, wel dat staan op een wachtlijst u niet beter maakt.

Juli: Samenwerking Van der Valk Vitaal en Annatommie mc
Omdat we ons bij Annatommie mc realiseren hoe essentieel nazorg, fysiotherapie en de nodige ontspanning zijn voor het beste herstel na uw operatie is er een unieke actie gestart in de zomermaanden juli en augustus. Werden patiënten in deze maanden geopereerd aan een heup- of knie? Dan konden zij 6 dagen genieten van een volledige verzorgde vakantie. In alle luxe en onder begeleiding van professionals ontspannen bij Van der Valk Vitaal in Tiel. De actie is inmiddels gestopt, maar de samenwerking met zorghotels niet. We denken als Annatommie mc graag mee over hoe we herstel na een operatie in rust kunnen realiseren.

Augustus: Lancering CARO Health App
De nieuwe app van Annatommie mc. De app is een digitale hulp voor onze patiënt. Met CARO wordt er dankzij de verschillende meldingen, op het moment dat het nodig is, informatie versterkt. Zo vergeten onze patiënten niets meer voor en na de operatie. 📆 Download deze in de App Store hier of bij Google Play hier.

September: Fysiotherapeut Rosa Bas deed recordpoging op de fiets
In september deed onze fysiotherapeut mee aan een wereldrecordpoging in Nevada. Het doel? De Utrechtse Rosa Bas wilde de snelste vrouw worden op de fiets. Ze verbrak het record ook, maar helaas werd het later weer verbroken door het Franse team met in de fiets Ilona Peltier van het studententeam van de Universiteit van Annecy. Desalniettemin, een maand om trots te zijn op onze fysiotherapeut!

Oktober: Hardlopen voor het goede doel
In oktober deden een aantal van onze collega’s mee aan de Papendorpserun in Utrecht om geld op te halen voor Stichting Engergy4all.

November: Avondpoli
Vanaf half oktober werden er avondpoli’s gelanceerd. Bent u overdag te druk? Op dit moment is het mogelijk om in zowel Apeldoorn als Utrecht in de avond een afspraak te maken bij één van onze orthopedisch chirurgen.

December: Annatommie mc bij best gewaardeerde klinieken 2019
Een enorm compliment aan het einde van het jaar. ZorgkaartNederland heeft beoordeeld dat Annatommie mc in de ZorgkaartNederland Top 2019 staat. Dit is een lijst van 30 goede zorgvoorbeelden. Een waardering die ZorgkaartNederland geeft aan ziekenhuizen, verpleeghuizen en zelfstandig klinieken. We zijn zeer vereerd om dankzij de positieve waarderingen van onze patiënten in de top 10 van best gewaardeerde klinieken te staan.

De terugblik naar 2019 geeft ons als Annatommie mc vertrouwen voor de toekomst. We wensen u daarom namens alle medewerkers van Annatommie mc een fijne jaarwisseling en een gelukkig en bewegingsvrij 2020.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de orthopedische zorg en Annatommie mc?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief